Huom!
Huomaathan, että kyseessä on virtuaalikoirien harrastustoiminta, jolla ei ole mitään tekemistä oikean elämän tai oikeiden koirien koe- ja harrastustoiminnan kanssa. Lue lisää virtuaalikoiratoiminnasta tältä sivulta.

VTKL Info

Petojahti

Rata, jolla jahti tapahtuu, on 80m-100m ja jahdattavalla pedolla (=säkki, jonka sisällä on esim. hiekkaa ja ympärillä pehmikkeeksi heinää ym.) on joko 5m, 7m tai 10m etumatka, riippuen luokasta, jossa koira kilpailee. Myöskin radan pituus vaihtelee luokan mukaan. Peto tulee saada kiinni alle kymmenessä sekunnissa, muutoin tulos hylätään, sillä siinä ajassa peto on ehtinyt mennä radan toiseen päähän. Parhaimmillaan peto menee jopa yli 40km/h, joten koiran on oltava fyysisesti kunnossa kyettävä juoksemaan kovaa. Pienimmät rodut eivät tähän sovellu, sillä niillä ei ole voimaan "kaataa" tätä petoa. Tavoitteena on jäljitellä alkuperäistä metsästystilannetta, jossa saaliina on ollut esim. villisika.

Taakanveto

Koiralla tulee olla henkisesti hyvä ja ruumiillinen tasapaino ja kunto. Taakanveto kisoihin ei voi osallistua sellaisen koiran kanssa jota ei ole opetettu taakanvetoon! Taakanvetoon osallistuvan koiran tulee osata peruskäskyt tänne, istu, paikka, seuraa. Sen tulee olla myös opetettu vetämään taakkoja. Kilpailuissa käytetään taakanvedossa kiskoilla kulkevia kärryjä, joiden painona käytetään 5kg, 10kg, 20kg ja 50kg hiekkasäkkejä.

Tuholaistorjunta

Aidattuna on noin 7m pitkä alue (leveyttä yli 10m) jossa kulkee 5kpl vieheitä. Vieheitä vedetään kävelyvauhtia samansuuntaisesti 6m matkan ajan ja vieheet ovat 1m päässä toisistaan. Koiran tulee saada kaikki vieheet kiinni tämän 6m aikana. Jos koira ei saa kaikkia vieheitä kiinni, se hylätään. Nopeimman suorituksen tehnyt koira voittaa, eli tässä tapauksessa se koira joka on saanut eniten pisteitä ko. tasolla.

Voimanveto

Voimanvedossa kaksi saman painoluokan kokoista koiraa vetävät köyttä. Koirien välissä on seinä, eikä kumpikaan koira ole toisen kanssa katsekontaktissa missään vaiheessa kilpailua. Köysi kulkee seinän lävitse. Köysi on kokonaisuudessaan 10m pitkä, merkitty keskeltä ja myös 1,20m kummastakin päästä. Kummatkin koirat ovat ohjaajalla hihnassa kiinni valvonnan vuoksi, koiria ei saa millään lailla häiritä kisan aikana kuten esim. nykäistä hihnasta, ensimmäisestä nykäyksestä tuomari antaa varoituksen ja jos nykäys toistuu se johtaa häviöön.

Luokat

Luokkasiirrot ja valioituminen

© Virtuaalikoirien Erikoisliitot 2016-2021
otsikkokuvat © Dana Orlosky CC, Jim's Photos1 CC, jean louis mazieres CC, Don DeBold CC, Clint Mickel CC, Jim's Photos1 CC, GraciousNeighbor CC, Mait Jüriado CC

Huom!
Huomaathan, että kyseessä on virtuaalikoirien harrastustoiminta, jolla ei ole mitään tekemistä oikean elämän tai oikeiden koirien koe- ja harrastustoiminnan kanssa. Lue lisää virtuaalikoiratoiminnasta tältä sivulta.