img
virtuaalinen terrieriyhdistys

Tietoa terrieriroduista

Tällä hetkellä VTY kattaa alleen kokonaiset 43 terrierirotua, joista kaikilla on oikeus osallistua yhdistyksen järjestämiin kilpailuihin. Terrierit on jaoteltu alakategorioihin, joista ne löytyvät aakkosjärjestyksessä. Löytääksesi jonkun rodun nopeasti, paina Ctrl + F ja kirjoita haluamasi rodun nimi.

osa 1: suuret ja keskikokoiset terrierit

Airedalenterrieri

"airis, terriereiden kuningas"

YLEISKUVAUS  |  ROTUMÄÄRITELMÄ  |  HARRASTUKSET

Terriereistä kookkain, lihaksikas, aktiivinen ja melko tanakkarakenteinen koira, joka ei vaikuta liian korkearaajaiselta eikä pitkärunkoiselta.

Airedalenterrieri on avoin ja itsevarma, ystävällinen, rohkea ja älykäs. Aina valpas, ei vihainen, kuitenkin peloton. (rotumääritelmä)

kuva © TigerPuppala (CC BY-SA 2.0)

Amerikankarvatonterrieri

"AHT"

YLEISKUVAUS  |  ROTUMÄÄRITELMÄ  |  KARVATTOMUUS

Pieni tai keskikokoinen, kohtuullisen vahva, tiiviin lihaksikas ja aktiivinen terrieri. Rodusta esiintyy sekä karvaton että karvallinen muunnos.

Vilkas, valpas, utelias, älykäs ja helposti koulutettava. Oikein koulutettuna ja sosiaalistettuna kiintyy voimakkaasti omistajiinsa ja perheeseensä ja on erinomainen seuralainen. Nauttii ihmisten seurasta ja osallistuu innokkaasti kaikkiin toimiin. (rotumääritelmä)

kuva © M.P.N.texan (CC BY-NC 2.0)

Amerikanrottaterrieri

"ART"

ROTUMÄÄRITELMÄ

Pieni tai keskikokoinen, vankka, tiivisrakenteinen, väritykseltään kirjava koira jonka olemus kuvastaa nopeutta ja voimaa. Tasapainoinen, tyylikäs, urheilullinen ja lihaksikas olemus, sulavat ääriviivat. Ei koskaan roteva tai karkea, ei myöskään siroluustoinen eikä kääpiömäinen. Koiran tulee olla jäntevä ja hyväkuntoinen. Rodusta on kaksi kokomuunnosta.

Hyvin tarkkaavainen, tarmokas, omistajaansa kiintynyt, helposti koulutettava ja tottelevainen. Yleensä ystävällinen muita koiria kohtaan mutta voi olla vieraita ihmisiä kohtaan varautunut. (rotumääritelmä)

Andalusianrottakoira

"ratikka, ratonero"

YLEISKUVAUS  |  ROTUMÄÄRITELMÄ

Keskikokoinen, mittasuhteiltaan neliömäinen, nartut rungoltaan hieman pitempiä. Väriltään valkoinen jossa mustia merkkejä. Nahka on ohut ja tiivis, olemus lihaksikas mutta kevyt. Koira on hämmästyttävän ketterä, vahva ja nopea metsästäessään rottia ja hiiriä.

Vilkas, ilmeikäs ja älykäskatseinen, reagoi aina valppaasti kaikkiin ääniin ja liikkeeseen ympäristössään. Rohkea ja temperamentikas, erityisesti joutuessaan vastakkain vaikkapa ketun kanssa. Uskollinen, iloinen ja miellyttävä seuralainen, erittäin sopeutuvainen. (rotumääritelmä)

Bedlingtoninterrieri

"bedlari, vanupuikko"

YLEISKUVAUS  |  ROTUMÄÄRITELMÄ  |  HARRASTUKSET

Karvapeite tiheä ja pellavaa muistuttava, ei ihonmyötäinen, ei karkea. Karvalla selvä taipumus kihartua, erityisesti päässä. Väriltään sininen, maksanruskea tai hiekanvärinen värimerkeillä tai ilman. Tyylikäs, notkea ja lihaksikas. Levossa ilme on lempeä ja ystävällinen.

Eloisa ja rohkea, täynnä itseluottamusta. Älykäs ja toiminnallinen seurakoira. Hyväntuulinen, ystävällinen, omanarvontuntoinen, ei arka eikä hermostunut. Rauhallisena lempeä, mutta ärsytettynä rohkea. (rotumääritelmä)

kuva © corinne_benavides (CC BY-NC 2.0)

Biewerterrieri
Borderterrieri
Brasilianterrieri
Glen of imaalinterrieri
Irlanninterrieri
Kettuterrieri, karkeakarvainen
Kettuterrieri, sileäkarvainen
Kerrynterrieri
Lakelandinterrieri
Manchesterinterrieri
Parsonrussellinterrieri
Saksanmetsästysterrieri
Vehnäterrieri
Walesinterrieri

osa 2: pienet terrierit

Australianterrieri
Cairnterrieri
Ceskyterrieri
Dandiedinmontinterrieri
Jackrussellinterrieri
Japaninterrieri
Norfolkinterrieri
Norwichinterrieri
Sealyhaminterrieri
Skotlanninterrieri
Skyenterrieri
Tenterfieldinterrieri
Valkoinen länsiylänmaanterrieri

osa 3: bullterrierit

Amerikanstaffordshirenterrieri
Bullterrieri
Kääpiöbullterrieri
Staffordshirenbullterrieri

osa 4: kääpiöterrierit

Amerikankääpiöterrieri
Englanninkääpiöterrieri
Silkkiterrieri
Yorkshirenterrieri

osa 5: EFR-terrierit

Amerikanpitbullterrieri
Patterdalenterrieri
Teddy roosevelt terrier

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, Dee  |  Tämä on virtuaalinen rotujärjestö! This is a sim game breed association!