VPKK

Laatuarvostelun pisteytys

VPKY:n laatuarvostelu koostuu neljästä osa-alueesta sekä lisäpisteistä.

Osa-alueet Palkintojen pisterajat
  • VPKY-I: vähintään 80p
  • VPKY-II: 65-79.9p
  • VPKY-III: 45-64.9p

Alle 45 pistettä saanutta koiraa ei palkita.


1. Rakenne (max. 10p)

Koiran rakennetta voidaan arvioida mistä tahansa kuvasta, jossa koira näkyy kokonaan: valokuva, tekoälyn generoima kuva ja piirroskuva kelpaavat yhtä lailla. Maksimipisteisiin voi yltää vain, jos koiralla on sivuillaan paimennus- tai liikekuvia, mutta pelkällä rakennekuvalla koira voi saada parhaassa tapauksessa jopa 5p.

Pisteitä rakenneosiossa saa seuraavista kuvista koiran sivulla:

  • Näyttelyihin sopivasta rakennekuvasta 1-5 pistettä rakenteen rodunomaisuuden mukaan
  • Jokaisesta paimennuskuvasta 1-5 pistettä koiran työskentelyinnon ja paimennustyylin rodunomaisuuden mukaan
  • Muista liikekuvista (esim. agility, koira juoksemassa vapaana) 1p / kuva, kuitenkin enintään 5p
Huomaathan, että koira voi saada rakenneosiosta enintään 10p, vaikka se saisikin jokaisesta listan kohdasta täydet pisteet. Tällöin tuomarin ei välttämättä tarvitse edes arvioida jokaista kuvaa koiran sivulla, jos se saa jo parista ensimmäisestä pisteet täyteen.


2. Kilpailut (max. 20p + rajattomasti lisäpisteitä mestaruuksista)

Koira saa jokaisesta VPKY:n alaisissa paimennuskokeissa hyväksytysti suoritetusta luokasta 5 pistettä. Esimerkiksi perusradan ja B1-luokan suorittanut koira saisi kilpailuosiosta 10p, kun taas täyteen pistemäärään vaaditaan suoritettu vPVA-valionarvo.

Lisäksi koiralle voidaan jakaa tässä osiossa rajattomasti lisäpisteitä jokaisesta VPKY:n paimennusmestaruuksissa saadusta vPAIM-tittelistä. Jokainen koiran saama mestaruustitteli antaa sille 3 lisäpistettä.


3. Vanhemmat (max. 20p + max. 5 lisäpistettä)

Suvullinen koira saa pisteitä vanhempiensa virallisista VPKY:n alaisista kilpailutuloksista sekä mahdollisesti lisäpisteitä vanhempiensa saamista VPKY-laatuarvostelupalkinnoista. Jotta koira voisi saada pisteitä vanhemmastaan, on vanhemmalla oltava toimivat sivut, jotka on linkitetty selkeästi koiran omalle sivulle.

Maksimimäärä pisteitä yhdestä vanhemmasta on 10 pistettä. Vanhemman pistemäärän saa, kun pisteyttää sen kisatulokset samalla tavalla kuin arvosteltavan koiran kisatulokset ja jakaa pistemäärän kahdella. Esim. jos koiran isä on suorittanut perusradan ja emä B2-luokan, saisi koira tästä osiosta 1 + 5 = 6 pistettä.

Jos koiran toinen vanhempi on palkittu millä tahansa VPKY-laatuarvostelupalkinnolla, saa koira tästä osiosta myös 2 lisäpistettä. Jos koiran molemmat vanhemmat on palkittu VPKY:n laatuarvostelussa, saa koira tästä osiosta 5 lisäpistettä. Näin ollen periaatteessa maksimimäärä tästä osiosta on 25p, jonka voi saavuttaa kahdella valioksi ilmoitetulla, VPKY-palkinnon saaneella vanhemmalla.

Suvuton koira voi saada tästä osiosta pisteitä, jos sillä on sivuillaan sukuselvitys, jossa kerrotaan evm-vanhemmista hiukan. Lähtökohtaisesti yhden polven sukuselvityksestä saa 8p ja kahden polven sukuselvityksestä 20p, mutta jos sukuselvityksessä on paljon kirjoitusvirheitä tai se on sekava tai erittäin lyhyt, voi tuomari vähentää pisteitä harkintansa mukaan.


4. Jälkeläiset (max. 20p + max. 5 lisäpistettä)

Jälkeläiset pisteytetään samalla tavalla kuin koiran vanhemmatkin, eli yhdestä jälkeläisestä voi saada enintään 10p, mutta keksityistä jälkeläisistä ei voi saada pisteitä. Koira, jolla ei ole ollenkaan jälkeläisiä, saa tästä osiosta 0p. Lisäksi koira voi saada yhden lisäpisteen jokaisesta jälkeläistensä saamasta PAIP-palkinnosta, oli palkinto mikä tahansa.


5. Lisäpisteet (max. 10p)

  • Terveystulokset koiran sivulla 2p
  • Vähintään 100 sanaa pitkä luonne, 1p per alkavat 100 sanaa (esim. 304-sanaisesta 4p)
  • Muut tekstit, esim. päiväkirjamerkinnät tai hoito-ohjeet, 1p per 50 sanaa (esim. 81-sanaisesta 1p)
  • Palkinto VASCPL-laatuarvostelusta 2p
  • Osallistuminen PAIP-laatuarvosteluun 1p
  • Palkinto PAIP-laatuarvostelusta 1p

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, Bas Bloemsaat (CC BY-NC-SA 2.0), Dee

Huom! Huomaathan, että kyseessä on virtuaalikoirien harrastustoiminta, jolla ei ole mitään tekemistä oikean elämän tai oikeiden koirien koe- ja harrastustoiminnan kanssa. Lue lisää virtuaalikoiratoiminnasta tältä sivulta.