VCLL
img

Huom! Huomaathan, että kyseessä on virtuaalikoirien rotujärjestö, jolla ei ole mitään tekemistä oikean elämän tai oikeiden koirien rotujärjestöjen kanssa. Lue lisää virtuaalikoiratoiminnasta tältä sivulta.


Vuoden 2022 collie-erikoisnäyttely

Tämän vuoden VCLL:n järjestämä collieiden erikoisnäyttely pidetään Suomessa! Osallistumaan ovat tervetulleita pitkäkarvaiset ja sileäkarvaiset colliet, joilta löytyy rakennekuva. Näyttely pidetään sekä YVNL että PIVIKO alaisuudessa, mutta piirretyille ja valokuvallisille koirille on omat, erilliset näyttelynsä.

Näyttelyssä on jaossa titteleitä ROP ja VSP koirille sekä parhaille pennuille, junioreille ja veteraaneille:
YVNL ROP ja VSP: vCOLLIEW-22 / vCOLLIEPW-22, vCOLLIEJW-22, vCOLLIEVW-22
PIVIKO ROP ja VSP: vPCOLLIEW-22 / vPCOLLIEPW-22, vPCOLLIEJW-22, vPCOLLIEVW-22

Lisäksi näyttelyissä jaetaan SERT, JUN-SERT ja VET-SERT sekä 5p Vuoden Colliekasvattaja -kilpailuun ROP-kasvattajille.

Sivua on päivitetty viimeksi 29. syyskuuta 2022.

päivämäärä: 18. syyskuuta 2022 vip: 16. syyskuuta 2022 maa: Suomi
alaisuus: YVNL ja PIVIKO rodut: colliet (pk & sk) luokat: kaikki

Voit ilmoittautua sähköpostiin deehukka@gmail.com. YVNL ja PIVIKO -ilmoittautumiset laitetaan erillisissä viesteissä otsikoilla VCLL YVNL 22 ja VCLL PIVIKO 22. Muistathan täyttää ilmoittautumislomakkeesta CAPS LOCKILLA kirjoitetut kohdat sekä sukupuolen! Voit käyttää samaa otsikkoa samaan luokkaan tuleville koirille.

ROTU, LUOKKA (rivinvaihto)
u./n. <a href="HTTP://KOIRAN SIVUN OSOITE">KOIRAN VIRALLINEN NIMI</a><br>

KASVATTAJALUOKKA (rivinvaihto)
<a href="HTTP://KENNELIN SIVUN OSOITE">KENNELIN NIMI</a><br>

Jos ilmoittautumisiin tulee myöhemmin korjattavaa, voi sen laittaa samaan osoitteeseen otsikolla VCLL YVNL 22 korjaus / VCLL PIVIKO 22 korjaus tai vaihtoehtoisesti aiemmin lähettämäsi ilmoittautumisviestin perään samaan keskusteluun.


YVNL tuomarit

BIS-kehät: Pika T
Pk collie: Pika T
Sk collie: nisha T

PIVIKO tuomarit

Kaikki: nisha T


YVNL

BIS-kehät

BIS1: Sotasielun Usvahaave (pitkäkarvainen collie)
BIS2: Joystorm Tilly Tigerlily (sileäkarvainen collie)

BIS1-pen: Azure Heart's 24K Gold (pitkäkarvainen collie)

BIS1-jun: Sotasielun Usvahaave (pitkäkarvainen collie)
BIS2-jun: Joystorm Tilly Tigerlily (sileäkarvainen collie)

BIS1-vet: After All The Angels Have Fallen (pitkäkarvainen collie)
BIS2-vet: Sotasielun Aakkoslaulu (sileäkarvainen collie)

BIS1-kas: Joystorm (sileäkarvainen collie)

"Oli ilo tuomaroida collieiden erikoisnäyttelyssä tänä vuonna. Olen pettynyt urosten tasoon tänä vuonna, sillä erikoisnäyttelyssä ei ollut yhtäkään erinomaisen ansaitsevaa urosta missään luokassa. Narttujen taso oli ilahduttavasti kovempi, oli paljon kauniita koiria ja kolme erinomaista rotunsa edustajaa jotka kilpailivat paras narttu kehässä. Vaikka koiria oli vain kolme, taso oli todella kova ja sijoittaminen äärimmäisen hankalaa. Juniori- ja avoimen luokan nartut olivat rakenteeltaan hyvin saman tyyppisiä ja veteraani rakenteeltaan paljon tiiviimpi paketti. Avoimen luokan narttu tuli kolmanneksi; pään ilme, sekä ylälinjan kokonaisuus oli tällä kertaa paremmat sekä juniorilla että veteraaniluokan nartulla. Juniori- ja veteraaniluokan nartut olivat taas tyypiltään hyvin erilaiset. Juniorilla oli tästä kolmikosta ehdottomasti laadukkain pää ja kaunein ilme. Veteraanilla taas hyvin tasapainoinen rakenne. Kamppailun voitti lopulta juniori, todella kauniilla päällä ja erinomaisella ylälinjan kokonaisuudella.

Värivirheitä oli tänä vuonna merleissä yllättävän monta ja kannustan kasvattajien kiinnittävän huomiota tähän. Hyvässä yleis- ja lihaskunnossa olevia koiria olisi myös aina miellyttävä nähdä enemmän. Tämän vuoden koirilla oli ilahduttavasti suurimmaksi osaksi erinomainen rotutyyppi sekä sukupuolileima."

Kunniamaininnat
Paras pää Magnild Noss
Kaunein ilme Joystorm Velma Veneva
Paras etuosa Lehtipolun Loimaankoivu
Paras takaosa Sotasielun Usvahaave
Tasapainoisin kokonaisuus Doomroom's Ebony Love
Paras karvapeite Lei Lei's Tad Taboo
Kaunein väritys Joystorm Ombra Olympia
Paras yleiskunto Kernas Nervy Nereidi

Pitkäkarvainen collie

PEK
u. Azure Heart's 24K Gold PEK1 KP ROP-pentu "Yleisvaikutelmaltaan todella kaunis pentu, jolla erinomainen olemus. Sukupuolileiman tulisi olla selkeämpi. Todella kaunis pää, joka on tasapainossa ja seuraa rotumääritelmää tarkasti kohta kohdalta. Hienot korvat ja hyvä, rodunomainen ilme. Kaunis kaula, joka kannetaan erinomaisesti, kaunis ryhti. Hyvä ylälinjan kokonaisuus. Erinomainen häntä. Erinomainen rintakehä, josta seuraa hieman liian kuroutuva alalinja. Etuosastaan todella kauniisti kulmautunut. Välikämmenten tulisi olla joustavammat, muilta osin hyvät eturaajat. Hyvät takaraajat. Polvesta hyvin kulmautunut, mutta kinnerkulma voisi olla voimakkaampi. Hyvät käpälät. Erinomainen karvapeite. Hyvä väritys. Kokonaisuudessaan sopusuhtainen ja lupaava pentu."
u. Ironwill's Ignis Fatuus PEK2 "Urospentu, joka epätasapanoisessa kehitysvaiheessa. Selvä sukupuolileima. Koira voisi esiintyä enemmän edukseen. Hyvä kallo ja otsapenger, kuonon tulisi pyöristyä, hyvä kirsu. Hienot korvat ja tummat silmät. Hyvä, rodunomainen ilme. Voimakas kaula, jonka tulisi kaareutua paremmin. Vielä takakorkea ja jyrkkä lantio, ylälinjan tulee kehittyä. Hyvä rintakehä. Hieman liian kaareutuva alalinja. Etuosastaan hyvin kulmautunut. Välikämmenten tulis joustaa, joka suoristaisi eturaajat. Takaosasta puutteellisesti kulmautunut, joka vaikuttaa koiran ylälinjaan. Hyvä häntä. Karvapeite vielä kehittyy. Kaunis merle-väritys. Kokonaisuudessaan vielä epätasapainoinen pentu, joka tarvitsee aikaa kehittyäkseen."

JUN
u. Lehtipolun Loimaankoivu H "Hyvin esiintyvä juniori-uros, jolla riittävä sukupuolileima. Sopusuhtainen pää, jossa liian pyöreä kallo. Erinomainen kuono ja kirsu. Hienot korvat. Hyvin sijoittuneet, tummat silmät, mutta ilmeen tulisi olla valppaampi. Lyhyt kaula, jonka tulisi kaareutua paremmin. Hieman takakorkea ja turhan jyrkkä lantio. Erinomainen rintakehä, josta seuraa erinomainen alalinja. Kauttaaltaan erinomaisesti kulmautunut. Erinomaiset etu- ja takaraajat sekä käpälät. Hyvä häntä. Erinomainen karvapeite. Värityksessä suuria mustia merkkejä, joka on valitettavasti vakava värivirhe. Rakenteeltaan sopusuhtainen juniori, jossa kuitenkin muutamia virheitä ja valitettava värivirhe."
u. Sotasielun Jose Joakim H "Juniori-uros, jolla riittävä sukupuolileima. Koira voisi esiintyä enemmän edukseen. Erinomainen, tasapainoinen pää. Hyvä kirsu. Hyvät korvat. Kauniit silmät, mutta ilmeen tulisi olla lempeämpi. Hieno, hyvin kaareutuva kaula. Rungoltaan turhan lyhyt. Hyvä selkä, mutta turhan pyöreä lantio ja korkea säkä. Erinomainen rintakehä. Vaikuttaa hieman ylipainoiselta. Hyvän pituinen häntä, jota koiran tulisi kantaa rennommin. Kokonaisuudessaan hyvin kulmautunut. Hyvät etu- ja takaraajat. Hyvät käpälät. Hyvä karvapeite. Hyvä väritys. Rakenteen kokonaisuuden virheet ja päivän yleiskunto määrittävät laatuarvosanan."

n. Moonbloom Hefty Motivation H "Vielä kovin pentumainen juniori narttu, jolla erinomainen sukupuolileiman. Sopusuhtainen pää, jossa hieman pyöreä kallo, erinomainen kuono ja kirsu. Hyvin sijoittuneet, mutta pienet silmät, jotka häiritsevät ilmettä. Korvien tulisi olla 2/3 pystyssä, mutta tällähetkellä suhde on 50/50. Kaunis ja voimakas kaula. Rungoltaan neliömäinen. Hyvä selkä, mutta turhan jyrkkä lantio. Hyvin kulmautunut etuosa. Välikämmenten tulisi olla joustavammat, muilta osin hyvät eturaajat. Puutteellinen polvikulmaus ja jo turhan matalat kintereet, kuitenkin hyvä kinnerkulma. Hyvät käpälät. Pentumainen karvapeite. Hyvä väritys. Kokonaisuudessa useita virheitä, kaipaa aikaa kehittyäkseen."
n. Sotasielun Usvahaave ERI1 ROP-juniori SA PN1 JUN-SERT SERT ROP "Kaunis ja hyvin kehittynyt juniori narttu, jolla erinomainen sukupuolileima. Todella kaunis, tasapainoinen ja sopusuhtainen pää. Kauniit korvat ja kauniit, tummat silmät. Rodunomainen ilme. Kaunis, voimakas ja hyvin kaareutuva kaula. Hieman pitkä, mutta nartulle hyväksyttävä runko. Selkä voisi olla kiinteämpi. Erinomainen lantio. Hyvä rintakehä ja alalinja. Riittävästi kulmautunut etuosa. Erinomaiset eturaajat. Erinomaisesti kulmautunut takaosa. Erinomaiset takaraajat. Hyvät käpälät. Hyvä karvapeite. Kaunis väritys. Kokonaisuudessaan lupaava juniori."
n. Virvanuotan Hillitön Hippaleikki H "Hyvin kehittynyt juniorinarttu, jolla hyvä sukupuolileima. Kaunis ja tasapainoinen pää. Hyvä kallo ja erinomainen kuono. Hyvä kirsu. Hyvät korvat. Hyvin sijoittuneet, kauniit, tummat silmät. Hyvä, rodunomainen ilme. Kauniisti kaareutunut, mutta hieman lyhyt kaula. Täysin neliömäinen runko. Lyhyt selkä, hyvä lantio. Rintakehän tulisi olla syvempi. Hyvä alalinja. Hyvin kulmautunut etuosa. Kyynärpäät vaikuttaa hieman ulkokierteisiltä, muutoin hyvin rakentuneet eturaajat. Hyvin kulmautuneet takaraajat, mutta reisi on turhan pysty-asentoinen. Hyvät käpälät. Hyvä häntä. Hyvä karvapeite. Hyvä väritys. Rakenteen kokonaisuuden virheet määrittävät laatuarvosanan."
n. Valhallan Doomed Dancer H "Pienehkö juniorinarttu, jolla riittävä sukupuolileima. Sopusuhtainen pää, jossa hieman pyöreä kallo, hyvä kuono. Hyvät korvat. Hyvin sijoittuneet, hieman pienet silmät. Ilmeen tulisi olla lempeämpi. Hyvä, hyvin kaareutunut kaula. Sopusuhtainen runko. Selän tulisi olla kiinteämpi. Turhan jyrkkä lantio. Kaunis rinta. Hyvä rintakehä ja alalinja. Hyvä häntä. Hyvin kulmautunut etuosa. Hyvin kulmautunut takaosa. Erinomaiset takaraajat. Hyvälaatuinen karvapeite. Merle-väritys on epäpuhdas, joka on valitettavasti vakava värivirhe. Laatuarvosanan määrittää pään ja ylälinjan virheet, sekä värivirhe."

NUO
u. Valhallan Jaunty Jaxson EVA "Nuori uros, jonka olemuksen tulisi olla itsevarmempi. Hyvä sukupuolileima. Koiran pään mittasuhteita on mahdoton arvostella. Ilmeen tulisi olla lempeämpi. Voimakas kaula. Takakorkea, hyvä lantio. Rintakehä voisi olla hieman syvempi. Hyvä alalinja. Riittävästi kulmautunut etuosa. Kyynärpäät vaikuttavat ulkokierteisiltä. Välikämmenten tulisi olla joustavammat. Puutteellisesti kulmautunut takaosa, joka vaikuttaa ylälinjaan. Hieman lyhyt häntä. Hyvä karvapeite. Erinomainen kaulus. Hyvä väritys. Koiraa ei voida arvostella kokonaisvaltaisesti, joka määrittää laatuarvosanan."

n. Lei Lei's Tad Taboo H "Hyvin kehittynyt nuori narttu, jolla erinomainen sukupuolileima. Kaunis, sopusuhtainen pää. Hyvä kallo ja kuono-osa. Hyvä kirsu. Hienot korvat. Kauniit silmät, mutta ilmeen tulisi olla lempeämpi. Kaunis, hyvin kaareutunut kaula. Hyvä selkä. Hieman takakorkea. Hyvä lantio. Erinomainen rintakehä. Hyvä alalinja. Hieman lyhyt häntä. Hyvin kulmautunut etuosa. Välikämmenten tulisi olla joustavammat, muilta osin hyvin rakentuneet eturaajat. Hyvin kulmautunut polvi, mutta puutteellinen kinnerkulma. Hieman littanat käpälät. Erinomainen karvapeite, hieno kaulus. Merle-värityksessä on liian suuria mustia merkkejä, se on epäpuhdas sekä selän päällä on valkoinen läiskä. Värityksessä on siis useampi vakava värivirhe. Rakenteen kokonaisuudeltaan sopusuhtainen narttu, jolla kuitenkin useampia yksittäisiä virheitä sekä vakava värivirhe."
n. Azure Heart's Brown Betty H "Nuori narttu, jolla erinomainen sukupuolileima. Kaunis pää. Hyvä kallo ja kuono-osa. Hyvä kirsu. Hyvät korvat. Hyvät silmät ja rodunomainen ilme. Kaulan tulisi olla paremmin kaareutunut. Turhan korkea säkä. Hyvä selkä. Turhan pyöreä lantio. Hyvä rintakehä. Erinomainen alalinja. Hyvä häntä. Puutteellisesti kulmautunut etuosa. Välikämmenten tulisi olla joustavammat. Ylikulmautuneet takaraajat. Hyvä reisi. Hyvä karvapeite. Kaunis vaalea väritys. Rakenteellisessa kokonaisuudessa useita virheitä."
n. Azure Heart's Something Blue H "Nuori narttu, jolla riittävä sukupuolileima. Sopusuhtainen pää, jossa hyvä kallo. Kuono-osan tulisi pyöristyä. Hyvä kirsu. Hyvät korvat. Ilmeen tulisi olla lempeämpi. Hieman lyhyt kaula, jonka tulisi olla paremmin kaareutunut. Selän tulisi olla kiinteämpi. Hyvä lantio. Hyvä rintakehä ja alalinja. Liian alas kiinnittynyt häntä. Hyvin kulmautunut etuosa. Hyvät eturaajat. Puutteellisesti kulmautunut takaosa. Liian pyöreät käpälät. Epätasainen karvapeite. Merle-värityksessä liian suuri musta merkki, joka on valitettavasti vakava värivirhe. Rakenteellisen kokonaisuuden useat virheet sekä värivirhe määrittävät laatuarvosanan."
n. Moonbloom Cheri Cheri Lady H "Nuori narttu, jolla hyvä sukupuolileima. Koira voisi esiintyä enemmän edukseen. Sopusuhtainen pää. Hyvä kallo ja kuono-osa. Liian löysät huulet. Hienot korvat. Hyvin sijoittuneet silmät. Ilmeen tulisi olla lempeämpi. Kaulan tulisi kaareutua paremmin. Selän tulisi olla kiinteämpi. Takakorkea. Hieman liian jyrkkä lantio. Kaunis rinta. Hyvä rintakehä. Alalinjan tulisi kuroutua. Hieman lyhyt häntä. Hyvin kulmautunut etuosa ja hyvät eturaajat. Riittävästi kulmautunut takaosa. Pysty-asentoinen reisi. Liian pyöreät käpälät. Hyvä karvapeite. Merle-värityksen mustat merkit ovat kokonsa puolesta värivirheen rajalla. Rakenteellisessa kokonaisuudessa on useita virheitä, jotka määrittävät laatuarvosanan."
n. Gloomkiller Immortal Melodies H "Nuori narttu, jolla puutteellinen sukupuolileima. Sopusuhtainen pää. Hyvä kallo. Erittäin vahva kuono-osa. Hyvä kirsu. Hyvät korvat. Hyvin sijoittuneet, hieman pienet silmät. Rodunomainen ilme. Hyvin voimakas kaula, joka hyvin kaareutunut. Rungoltaan hieman lyhyt. Lyhyt selkä, jota koira köyristää hieman. Liian jyrkkä lantio. Hyvä rintakehä. Hyvä alalinja. Kokonaisuudessaan hyvin kulmautunut. Hyvät etu- ja takaraajat. Hyvät käpälät. Hyvin runsas karvapeite. Hyvä väritys. Kokonaisuudessaan kovin maskuliininen narttu, jonka yleisilmettä häiritsee puutteellinen ylälinjan kokonaisuus."
n. Azure Heart's Sapphire Veil EVA "Nuori narttu, jolla erinomainen sukupuolileima. Pään mittasuhteita ja kaulaa on mahdoton arvostella. Todella kaunis ilme. Rungoltaan hieman lyhyt. Lyhyt selkä, jonka tulisi olla kiinteämpi. Hieman takakorkea. Hieman jyrkkä lantio. Hyvä rintakehä. Hyvä alalinja. Hyvä häntä. Riittävästi kulmautunut etuosa. Hyvät eturaajat. Hyvin kulmautuneet takaraajat, joita koira pitää rungon alla. Hyvä karvapeite. Merle-värityksessä on liian suuria mustia merkkejä, joka on valitettavasti vakava värivirhe. Koiraa ei voida arvostella kokonaisvaltaisesti, joka määrittää laatuarvosanan."

AVO
u. Joystorm Nanock Nawajo EVA "Avoin uros, jolla voisi olla selkeämpi sukupuolileima. Kaunis pää, hyvä kallo ja kuono-osa. Hyvä kirsu. Hieman löysät huulet. Hyvät korvat. Kauniit silmät. Hyvä, rodunomainen ilme. Hyvä, voimakas kaula. Viiston kuvakulman vuoksi runkoa ei voida arvostella. Hyvä, runsas karvapeite. Kaunis väritys. Koiraa ei voida arvostella kokonaisvaltaisesti, joka määrittää laatuarvosanan."
u. Joystorm Quack Quacks EH "Avoin uros, jolla hyvä sukupuolileima. Sopusuhtainen pää. Hieman pyöreä kallo. Kuono-osan tulisi olla hieman pidempi. Hyvä kirsu. Ok korvat. Kauniit silmät. Rodunomainen ilme. Kaunis, hyvin kaareutunut kaula. Lyhyt, tiivis selkä. Hyvä lantio. Erinomainen rintakehä. Hyvä alalinja. Hyvä häntä. Erinomaisesti kulmautunut etuosa. Erinomaiset eturaajat. Hyvin kulmautunut polvi, mutta puutteellinen kinnerkulma. Erinomainen karvapeite, hieno kaulus. Hyvä väritys. Kokonaisuudessa muutamia häiritseviä virheitä."
u. Magic Night's Venturing Vagabond H "Avoin uros, jolla voisi olla selkeämpi sukupuolileima. Sopusuhtainen pää, jossa hyvä kallo, kuono-osa ja kirsu. Korvien tulisi olla 2/3 pystyssä, mutta suhde on tällähetkellä 50/50. Hyvin sijoittuneet, tummat silmät. Hyvä ilme. Voimakas, hyvin kaareutunut kaula. Pitkä runko. Selän tulisi olla kiinteämpi. Hieman takakorkea. Hyvä lantio. Erinomainen rintakehä. Hyvä alalinja. Hieman lyhyt häntä. Riittävästi kulmautuneet eturaajat. Eturaajojen tulisi olla suorat. Hyvin kulmautuneet takaraajat. Hyvät käpälät. Hyvä, runsas karvapeite. Hyvä väritys. Laatuarvosanan määrittelee vajaa sukupuolileima, sekä ylälinjan kokonaisuuden virheet."
u. Rusty Bones' Happy Joe H "Nuorehkon oloinen avoin uros, jolla riittävä sukupuolileima. Kaunis pää, jossa hyvä kallo ja kuono-osa. Erinomaine kirsu. Hieman löysät huulet. Hieman kaukana toisistaan sijaitsevat korvat. Hyvin sijoittuneet, tummat, kauniit silmät. Erinomainen ilme. Voimakas kaula, joka voisi olla paremmin kaareutunut. Koira voisi olla ryhdikkäämpi. Takakorkea. Selän tulisi olla kiinteämpi. Liian jyrkkä lantio. Hyvä rintakehä. Hyvä alalinja. Riittävästi kulmautunut etuosa. Hyvät eturaajat. Puuttellisesti kulmautunut takaosa, joka vaikuttaa ylälinjaan. Etukäpälät turhan pyöreät. Hyvät takakäpälät. Hyvä karvapeite. Kaunis väritys. Rakenteen kokonaisuudessa useita virheitä, jotka määrittävät laatuarvosanan."
u. Sotasielun Jani Joonatan EH "Vahva, hyvin kehittynyt avoin uros, jolla riittävä sukupuolileima. Vahva, sopusuhtainen pää. Hieman pyöreä kallo, erinomainen kuono-osa, hyvä kirsu. Hieman ilmavat korvat. Pienehköt silmät. Hyvä, rodunomainen ilme. Kaulan tulisi olla paremmin kaareutunut. Sopusuhtainen runko. Hieman takakorkea. Selän tulisi olla kiinteämpi. Hyvä lantio. Erinomainen rintakehä. Erinomainen alalinja. Riittävästi kulmautunut etuosa. Erinomaiset eturaajat. Hyvin kulmautunut takaosa. Hyvin rakentuneet takaraajat, joita koira pitää seisoessa rungon alla. Hyvä häntä. Erinomainen karvapeite, hieno kaulus. Kaunis väritys. Kokonaisuutena tasapainoinen koira, joka ilmentää vahvuutta."
u. Joystorm Nestro Neville H "Kevyehkö, epävarman oloinen avoin uros, jolla voisi olla parempi sukupuolileima. Hyvälinjainen pää, jossa erinomainen kallo ja kuono-osa. Hyvä kirsu. Hyvät korvat. Hyvät silmät. Ilmeen tulisi olla lempeämpi ja olemuksen itsevarmempi. Ok kaula. Oikean pituinen runko. Hieman takakorkea. Selän tulisi olla kiinteämpi. Hyvä lantio. Hyvä rinta. Ok rintakehä, voisi olla hieman syvempi. Hyvä alalinja. Hyvin kulmautunut etuosa. Välikämmenten tulisi olla joustavammat. Puutteellisesti kulmautunut takaosa. Hyvät käpälät. Lyhyehkö häntä. Hyvä karvapeite. Hyvä väritys. Rakenteen kokonaisuuden virheet sekä koiran olemus määrittävät laatuarvosanan."
u. Cannelure Nauseant EVA "Avoin uros, jolla hyvä sukupuolileima, mutta rotuleimassa puutetta. Pään mittasuhteita ei voida arvostella viistosta kuvakulmasta johtuen. Korvien tulisi olla hieman suuremmalta osin pystyssä. Hyvin sijoittuneet, kauniit silmät. Ilmeen tulisi olla lempeämpi. Kaulaa tai runkoa ei voida arvostella viistosta kuvakulmasta johtuen. Hyvä, runsas karvapeite. Kaunis väritys. Koiraa ei voida arvostella kokonaisvaltaisesti, joka määrittää laatuarvosanan."

n. Joystorm Ombra Olympia ERI1 SA PN3 "Tasapainoinen, erinomaisella sukupuolileimalla varustettu avoin narttu. Sopusuhtainen nartun pää. Hieman pyöreä kallo ja korostunut otsapenger. Hyvä kuono-osa. Suuri kirsu. Erinomaiset korvat. Kauniit ja oikein sijoittuneet silmät. Hyvä ilme. Sopusuhtainen kaula, joka voisi liittyä ylälinjaan kauniimmin. Tasapainoinen runko. Erinomainen ylälinja. Erinomainen lantio. Erinomainen rinta. Erinomainen rintakehä. Erinomainen alalinja. Riittävästi kulmautunut etuosa. Välikämmenten tulisi olla joustavammat, muilta osin hyvät eturaajat. Erinomaisesti kulmautunut takaosa. Erinomaiset takaraajat. Erinomainen karvapeite. Hyvä väritys. Kokonaisuutena miellyttävän tasapainoinen koira."
n. Joystorm Velma Veneva H "Avoin narttu, jolla hyvä sukupuolileima. Pään sivuprofiilia häiritsee muuhun koiraan verrattuna turhan vahva kuono-osa. Hyvä kallo. Suuri kirsu. Hyvät korvat. Kauniit silmät. Erittäin kaunis ilme. Hyvä, voimakas kaula, joka kaareutuu kauniisti. Sopusuhtainen runko. Kaunis ylälinja. Hieman lyhyt selkä. Hyvä lantio. Hyvä rinta. Erinomainen rintakehä. Koira vaikuttaa ylipainoiselta. Hyvin kulmautunut etuosa. Hyvin rakentuneet eturaajat. Erinomaisesti kulmautunut takaosa. Erinomaisesti rakentuneet takaraajat. Erinomaiset käpälät. Hyvä häntä. Hyvä, runsas karvapeite. Merle-värityksessä on suuria mustia merkkejä, joka on valitettavasti vakava värivirhe. Kokonaisuutena tasapainoinen yksilö, jonka yleisilmettä häiritsee turhan vahva kuono-osa sekä päivän yleiskunto. Laatuarvosanaan vaikuttaa myös värivirhe."
n. Joystorm Zephyr Blue EH "Hyvin feminiininen avoin narttu. Kaunis nartun pää. Hyvä kallo ja kuono-osa. Hyvä kirsu. Erinomaiset korvat. Hyvin sijoittuneet, tummat silmät. Hyvä, rodunomainen ilme. Kaunis, hyvin kaareutuva kaula. Pitkä runko, josta huolimatta hyvin kannettu selkä. Turhan pyöreä lantio. Hyvä rintakehä. Hyvä alalinja. Riittävästi kulmautunut etuosa. Välikämmenten tulisi olla joustavammat. Hyvin kulmautunut takaosa ja hyvin rakentuneet takaraajat. Hyvät käpälät. Hyvä karvapeite. Kaunis väritys. Kokonaisuuden tulisi olla sopusuhtaisempi."
n. Sotasielun Myrskytuuli EH "Avoin narttu, jolla hyvä sukupuolileima. Sopusuhtainen nartun pää. Hieman pyöreä kallo ja turhan korostunut otsapenger. Hyvä kuono-osa. Hyvä kirsu. Erinomaiset korvat. Kauniit silmät. Ilme voisi olla lempeämpi. Hyvä kaula, joka liittyy kauniisti ylälinjaan. Koira voisi esiintyä ryhdikkäämmin. Hieman takakorkea. Hyvä selkä. Hyvä lantio. Erinomainen rintakehä. Alalinjan tulisi kuroutua, koira vaikuttaa hieman ylipainoiselta. Hyvin kulmautunut etuosa. Hyvät eturaajat. Hyvin kulmautunut takaosa. Hyvä häntä. Hyvä karvapeite. Merle-värityksen mustat merkit ovat kokonsa puolesta värivireen rajalla."
n. Honey's No Spades For My Heart T "Epätasapainoisesti rakentunut avoin narttu, jolla voisi olla parempi sukupuolileima. Vieraslinjainen pää, jossa turhan korostunut otsapenger. Hyvä kuono-osa ja kirsu. Korvien tulisi olla 2/3 pystyssä, suhde tällähetkellä 50/50. Pienehköt silmät. Vieras ilme. Kaunis, voimakas kaula. Takakorkea. Selän tulisi olla kiinteämpi ja koiran tulisi kantaa se huomattavasti paremmin. Hyvä lantio. Hyvä rintakehä. Koira vaikuttaa ylipainoiselta. Hyvin kulmautunut etuosa ja hyvin rakentuneet eturaajat. Puutteellisesti kulmautuneet takaraajat joita koira pitää seisoessaan rungon alla. Hyvä häntä. Hyvä, runsas karvapeite. Kaunis väritys. Pään huomattavat virheet, virheet rakenteen kokonaisuudessa sekä päivän yleiskunto määrittävät laatuarvosanan."
n. Doomroom's Ebony Love EH "Rotutyypiltään erinomainen avoin narttu, jolla hyvä sukupuolileima. Kaunis nartun pää. Erinomainen kallo ja kuono-osa. Hyvä kirsu. Erinomaiset korvat. Kauniit silmät. Erinomainen ilme, josta on nähtävissä koiran viisaus. Erinomainen kaula, joka liittyy kauniisti ylälinjaan. Tasapainoisesti rakentunut runko. Kaunis ylälinja. Hyvin kannettu, kiinteä selkä. Hyvä lantio. Erinomainen rintakehä. Valitettavasti koira on ylipainoinen. Kokonaisuudessaan erinomaisesti ja tasapainoisesti kulmautunut. Erinomaisesti rakentuneet eturaajat. Erinomainen, vahva reisi. Hyvä häntä. Hyvälaatuinen, kaunis karvapeite. Hyvä väritys. Erinomaisesti rakentunut, kaunis ja erinomainen rotunsa edustaja, mutta valitettavasti päivän yleiskunto laskee laatuarvosanaa."
n. Kernas Nervy Nereidi EVA "Kaunis ja hyvin feminiininen avoin narttu. Päätä tai kaulaa ei voida viistosta kuvakulmasta johtuen arvostella. Hyvin sijoittuneet korvat. Kauniit silmät. Rodunomainen ilme. Rungoltaan hieman pitkä, josta huolimatta hyvin kannettu selkä. Hyvä lantio. Erinomainen rinta. Hyvä rintakehä, joskin se voisi olla hieman syvempi. Erinomainen alalinja. Kokonaisuudessaan erinomaisesti ja tasapainoisesti kulmautunut. Välikämmenten tulisi olla joustavammat. Erinomaisesti rakentuneet takaraajat. Hyvät käpälät. Hyvä karvapeite. Hyvä väritys. Koiraa ei voida arvostella kokonaisvaltaisesti, joka määrittää laatuarvosanan."
n. Magnild Noss H "Hyvin feminiininen avoin narttu. Todella kaunis nartun pää, jossa erinomaiset linjat. Erinomainen kallo ja kuono-osa. Hyvä kirsu. Erinomaiset korvat. Todella kauniit silmät. Erinomainen, kaunis ilme. Erinomainen kaula, joka liittyy kauniisti ylälinjaan. Epätasapainoinen runko. Takakorkea. Selän tulisi olla kiinteämpi. Hyvä lantio. Hyvä rinta. Erinomainen rintakehä. Erinomainen alalinja, hyvässä kunnossa esitetty. Hyvä häntä. Hyvin kulmautunut etuosa. Erinomaisesti rakentuneet eturaajat. Puutteellisesti kulmautunut takaosa. Hyvät käpälät. Hyvä karvapeite. Hyvä väritys. Laatuarvosanan määrittävät rakenteellisen kokonaisuuden virheet."

VAL
u. vFIN MVA Joystorm Rocko Romero EH "Erinomaisessa yleiskunnossa esitetty valioluokan uros, jolla hyvä sukupuolileima. Vahva uroksen pää, jossa turhan pyöreä kallo ja korostunut otsapenger. Hyvä kuono-osa ja kirsu. Korvien tulisi olla hieman pystymmät. Hyvät silmät. Vieras ilme. Hieno, vahva kaula, joka liittyy kauniisti ylälinjaan. Turhan pitkä runko. Kaunis, erinomainen ylälinja. Hyvin kannettu, kiinteä selkä. Hyvä lantio. Erinomainen rinta. Rintakehä voisi olla hieman syvempi. Erinomainen alalinja. Erinomaisesti kulmautunut etuosa ja hyvin rakentuneet eturaajat. Hyvin kulmautunut polvi, mutta puutteellinen kinnerkulma. Hyvä reisi. Erinomainen karvapeite. Kaunis väritys. On ilo arvostella näin hyvässä yleiskunnossa olevaa koiraa. Rakenteeltaan tasapainoinen, mutta kokonaisuuden virheet vaikuttavat laatuarvosanaan."

VET
u. Sotasielun Hammaspeikko H "Kokonaisuudessaan hieman epätasapainoisesti rakentunut veteraaniluokan uros. Riittävä sukupuolileima. Sopusuhtainen pää, jossa liian pyöreä kallo. Erinomainen kuono-osa. Hyvä kirsu. Hyvät korvat. Pienet silmät, jotka häiritsevät ilmettä. Lyhyt kaula, jonka tulisi kaareutua paremmin. Epätasapainoinen runko. Takakorkea. Lyhyt selkä, jonka tulisi olla kiinteämpi. Ok lantio. Erinomainen rintakehä ja alalinja. Hyvä häntä. Kokonaisuudessaan puutteellisesti kulmautunut. Turhan pyöreät käpälät. Ok karvapeite. Hyvä väritys. Hyvässä yleiskunnossa esitetty veteraani. Rakenteen kokonaisuudessa on useita huomattavia virheitä, jotka määrittävät laatuarvosanan."

n. After All The Angels Have Fallen ERI1 ROP-veteraani SA PN2 SERT "Ihastuttava veteraaninarttu, jolla erinomainen rotutyyppi ja sukupuolileima. Kaunis nartun pää, jossa hieman pyöreä kallo, erinomainen kuono-osa, erinomainen kirsu. Korvien tulisi olla hieman enemmän pystyssä. Hyvin sijoittuneet silmät. Hyvä, rodunomainen ilme, josta näkee jo kertynyttä vanhaa viisautta. Erinomainen, voimakas kaula, joka liittyy kauniisti ylälinjaan. Tasapainoisesti rakentunut runko. Hieman takakorkea. Hyvä selkä. Hyvä lantio. Erinomainen rinta. Erinomainen rintakehä. Kokonaisuudessaan erinomaisesti kulmautunut. Erinomaisesti rakentuneet raajat. Hyvät käpälät. Hyvä häntä. Erinomainen karvapeite, upea kaulus. Kaunis väritys. Erinomaisesti rakentunut rotunsa edustaja, joka on säilynyt erinomaisesti. Koira esitetään hyvässä yleiskunnossa. Koiran olemus viestii vahvuutta ja vanhaa viisautta. Onnittelut kasvattajalle sekä omistajalle."

KAS
Joystorm KAS1 "Kahdesta uroksesta ja kahdesta nartusta koostuva kasvattajaluokka. Tyypiltään moninainen ryhmä. Melko erityyppiset pään kokonaisuudet ja ilmeet. Kaikilla yksilöillä kauniit kaulat. Kolme pitempirunkoista ja yksi tiiviimpi yksilö. Kolmella yksilöllä hyvin kulmautuneet etuosat, nartuilla hyvin kulmautuneet takaosat ja uroksilla vajanaisemmin. Kaikilla kauniit turkit ja hyvät väritykset. Ryhmä on tyypiltään melko hajanainen, kaipaisin enemmän yhtenäisyyttä." (Joystorm Quack Quacks, Joystorm Ombra Olympia, Joystorm Zephyr Blue, Joystorm Rocko Romero)
Azure Heart Collies EVA "Ryhmä ei muodostu"
Gloomkiller EVA "Ryhmä ei muodostu"

Sileäkarvainen collie

JUN
u. Sotasielun Mandariinisorsa ERI2
u. Valhallan Big Ol' Bobby ERI1 SA VSP-jun JUN-SERT
u. Sotasielun Rhosllanerchrugog EH

n. Joystorm Maggi Magenta ERI4
n. Joystorm Tilly Tigerlily ERI1 SA ROP-jun JUN-SERT PN1 SERT ROP
n. Red Lotus Dolphin Play ERI2 SA
n. Sotasielun Armi Adalmiina ERI
n. Brachycera Serivakka EH
n. Mielikuvituksen Syyslehdet ERI3 SA
n. Vellamo ERI
n. Sotasielun Linnea Lyyli ERI
n. Ancillary Love Story of Eros and Psyche EH

NUO
u. Gloomkiller Jurassic ERI1 SA PU1 SERT VSP
u. Sotasielun Aikapommi ERI2

n. Joystorm Purple Emperor ERI2 SA
n. Sotasielun Pikkulokki ERI1 SA PN2 SERT

AVO
u. Joystorm Black-Veined White ERI3 SA
u. Joystorm False Apollo ERI2 SA PU4
u. Joystorm Ingo Imber EVA "Koira on menehtynyt"
u. Sotasielun Tunturihopeatäplä ERI1 SA PU2 SERT
u. Perfect Storm's Give Me A Hug ERI4
u. Joystorm Eastern Festoon H
u. Sotasielun Aarrearkku EH

n. Joystorm Paradise Birdwing ERI1 SA PN3
n. Joystorm Schwinta Schiewa ERI2 SA PN4
n. Joystorm Winda Willow ERI SA
n. Sotasielun Aallonharja ERI4 SA
n. Andraes Kerstin Kristina EH
n. Joystorm Plain Tiger ERI SA
n. Halluharjan ParaParaParadise ERI
n. Black Bletilla's Aspasia EH
n. Spiderwikin Histacin ERI3 SA

VET
u. Sotasielun Lenni Leonardo ERI2 SA
u. Sotasielun Aakkoslaulu ERI1 SA ROP-vet VET-SERT PU3

n. Joystorm Queen of Spain EVA "Sama kuva kuin koiralla Valhallan Vintage Victory"
n. Sotasielun Aallonpohja EH
n. Valhallan Vintage Victory EVA "Sama kuva kuin koiralla Joystorm Queen of Spain"

KAS
Joystorm (Tilly Tigerlily, Paradise Birdwing, False Apollo, Schwinta Schiewa) KAS1 KP ROP-kas
Gloomkiller ei muodostu

PIVIKO

BIS-kehät

BIS1: Joystorm Umbra Ucilla (sileäkarvainen collie)

BIS1-pen: Sotasielun Kanelikierre (pitkäkarvainen collie)

BIS1-jun: Joystorm Ufo Ustinov (sileäkarvainen collie)

BIS1-kas: Joystorm (sileäkarvainen collie)

Pitkäkarvainen collie

PEK
n. Sotasielun Kanelikierre KAS1 KP ROP-pentu "Oikein kaunis ja lupaava narttupentu, jolla erittäin kaunis väritys. Lupaava turkki. Kaunis pää, erittäin rodunomainen ilme. Erinomaiset silmät ja korvat. Kauniisti kaartuva kaula, tasapainoinen ylälinjan kokonaisuus. Erinomainen raajaluuston vahvuus. Tasapainoisesti kulmautunut sekä edestä että takaa. Erinomainen pitkä häntä. Oikein hyvä rintakehän syvyys ja lupaavat rungon mittasuhteet. Tasapainoinen ja rodunomainen siluetti."

Sileäkarvainen collie

JUN
u. Joystorm Ufo Ustinov ERI1 SA ROP-jun JUN-SERT PU2 SERT "Maskuliininen ja tasapainoinen junioriuros, jolla kaunis soopeliväritys. Rodunomainen, maskuliininen pää sekä ilme. Erinomaiset mantelinmuotoiset silmät. Kauniisti taittuneet oikeankokoiset korvat. Hieman vahva kuono-osa. Erinomainen kaulan pituus ja vahvuus, hyvin kannettu ylälinjan kokonaisuus. Erinomainen lanne ja lantio, voimakas rintakehä. Voisi olla hieman voimakkaammin kulmatunut olkavarresta sekä aavistuksen voimakkaammin myös kintereestä. Erinomaiset välikämmenet. Sopusuhtainen raajaluusto. Riittävä hännän pituus. Rodunomaiset rungon mittasuhteet."

n. Sotasielun Metsänokiperhonen ERI1 SA VSP-jun JUN-SERT PN2 "Kaunis, tasapainoinen feminiininen juniorinarttu, jolla tyypillinen ilme. Kauniit pienet silmät ja korvat. Esimerkillinen otsapenger ja pään linjat. Kuono-osa voisi olla aavistuksen kevyempi. Erinomainen kaulan pituus ja vahvuus. Hyvä ylälinja. Alalinja nousee aavistuksen voimakkaasti. Erinomainen rintakehän syvyys. Sopiva raajaluuston vahvuus. Erinomaiset välikämmenet. Erinomaisesti kulmautunut edestä ja takaa. Erinomainen hännän pituus. Kaunis siluetti."

AVO
n. Joystorm Bischa Billie ERI2 "Aavistuksen maskuliininen narttu. Voimakas kallo-osa. Kauniit pienet silmät ja korvat. Kuono-osa voisi olla hieman sirompi. Erinomainen kaulan pituus ja vahvuus. Tasapainoisesti kulmautunut edestä että takaa. Erinomaiset välikämmenet ja raajaluuston vahvuus. Oikein hyvä rintakehän syvyys ja pituus, kaunis alalinja. Erinomainen hännän pituus. Erinomainen leveä reisi. Toivoisin hieman feminiinisempää siluettia pään osalta."
n. Joystorm Tchoutacabouffa EH "Hieman korkearaajainen narttu, joka kuitenkin erittäin feminiininen. Erinomaiset silmät ja korvat. Pään linjat saisivat olla tasaisemmat ja otsapenger aavistuksen selkeämpi. Kuono aavistuksen roomalainen. Riittävä kaulan vahvuus, erinomainen pituus. Suora olkavarsi. Erinomainen ylälinja, mutta alalinja nousee turhan jyrkästi. Sopusuhtainen raajaluuston vahvuus. Erittäin hyvät välikämmenet. Häntä saisi olla pidempi. Riittävä reiden leveys. Saisi olla pidempi rungoltaan. Hyvä siluetti, mutta voisi olla rodunomaisempi jos rungossa olisi enemmän pituutta."
n. Joystorm Umbra Ucilla ERI1 SA PN1 SERT ROP "Erittäin kaunis rotunsa edustaja. Kauttaaltaan tasapainoinen ja elegantti narttu, jolla kaunis väritys. Feminiininen pää sekä ilme, erinomaiset silmät ja korvat. Tasaiset pään linjat, erinomainen kuono-osan vahvuus. Erinomainen kaula, joka jatkuu kauniisti kannettuun ylälinjaan. Oikein sopusuhtainen alalinjan kokonaisuus, erinomainen rintakehä. Erittäin hyvin ja sopusuhtaisesti kulmautunut edestä ja takaa. Erinomainen hännän pituus. Erinomainen raajaluuston vahvuus. Erittäin sopusuhtaiset rungon mittasuhteet, hyvin feminiininen ja rodunomainen siluetti."

VAL
u. vFIN PMVA Gloomkiller Battle Creek ERI1 SA PU1 VSP "Kauttaaltaan erinomainen merleuros, jolla erittäin hyvä väritys. Maskuliininen kokonaisuus. Hieman pyöreät silmät, erinomaiset korvat. Erittäin hyvät pään linjat, selkeä otsapenger. Erinomainen kuono-osa. Erinomainen kaulan pituus ja vahvuus. Erinomainen selkälinja ja lantio. Erinomainen rintakehän syvyys. Sopiva raajaluuston vahvuus kokonaisuuteen verrattuna. Tasapainoisesti kulmautunut edestä että takaa. Erinomainen hännän pituus, voisi kantaa sitä hillitymmin. Erinomaiset mittasuhteet, rodulle tyypillinen siluetti."

KAS
Joystorm (Umbra Ucilla, Bischa Billie, Ufo Ustinov, Tchoutacabouffa) KAS1 KP ROP-kas

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja  |  Tämä on virtuaalinen rotujärjestö! This is a sim game breed association!